Jelenlegi hely

Alapállapot-jelentés összeállítása

Az egységes környezethasználati engedély (EKHE) köteles létesítmények esetében a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet szerint egy alkalommal alapállapot-jelentést kell készíteni.

Új tevékenység esetén az engedélykérelem részeként, meglévő tevékenység esetén pedig a soron következő felülvizsgálat alkalmával kell benyújtani a jelentést a környezetvédelmi hatóság részére.

A dokumentáció tartalmát a felszín alatti vizek védelméről szóló 219/2004. (VII. 21.) Korm. 15. § (8) bekezdésében és 13. számú mellékletében foglaltaknak megfelelően kell összeállítani úgy, hogy a földtani közeg és a felszín alatti vizek veszélyes anyagok általi szennyeződésének mértékére vonatkozó információkat tartalmazza.

Az alapállapot jelentést az Európai Bizottság által kidolgozott útmutató figyelembevételével csak olyan személy készítheti el, aki a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi szakértői tevékenységről szóló jogszabály szerint környezetvédelem szakterületen víz- és földtani közeg védelem részterületre vonatkozó szakértői jogosultsággal rendelkezik.

Az alapállapot meghatározását laboratóriumi vizsgálatokkal kell alátámasztani, amelyek akkreditált – vagyis ellenőrizhető, nyomon követhető és az adott szabványok szerinti – mintavételen alapulnak.

Az Akusztika Mérnöki Iroda Kft. a teljeskörű alapállapot-jelentés elkészítéséhez szükséges jogosultságokkal rendelkezik az akkreditált mintavételtől a szakértői dokumentáció elkészítéséig.

Szakértő kollégánk: 
Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!