Jelenlegi hely

Dr. Áder János Köztársasági Elnök úr látogatása az Akusztika Kft kiállítási standjánál

Az idén is megrendezésre került az ÖKOINDUSTRIA 2017, mely Közép-és Kelet Európa jelentős környezetipari szakkiállítása. A rendezvénynek idén a Vasúttörténeti Park adott otthont, melyen az Akusztika Mérnöki Iroda Kft is képviseltette magát. A kiállítás az innovatív környezetvédelmi technológiák és szolgáltatásokra fókuszált, így a bajai cég ezen fejlesztéseit mutatta be. A kiállítás fővédnöke Dr. Áder János Köztársasági Elnök volt, aki a záró napon meglátogatta a Kft standját is. A nyitó napon pedig Szabó Zsolt, fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár járt a cégnél.

Tan Attila a cég innovációs vezetője három jelentős fejlesztést ismertetett meg a Köztársasági Elnökkel. Az első egy gyors telepítésű ipari zajvédő falrendszer, mely használt autógumi újrahasznosítás során keletkező anyagból készül. A „puzzle” rendszerként összeállítható termék folyamatos fejlesztés alatt van. A cél az, hogy az autógumi újrahasznosítás során keletkező összetevőket is maradéktalanul felhasználjuk. További különlegesség az, hogy ipari megoldásokhoz szükséges egyedi zajcsökkentő képesség mellett, könnyebben szerelhető és kisebb súllyal rendelkezik, mint más hasonló termékek. A Köztársasági Elnök úr egy több igényt kielégítő, 2 m2-es minta zajvédő falat tekintett meg.

Az Akusztika Kft az elmúlt években további innovációs megoldásokat dolgozott ki a klímaváltozás miatt jelentkező, a településeket érintő káros hatások csökkentésére vagy megoldására. Ezek közül kettő bemutatására került sor a kiállításon. Az egyik a nagyvárosi szmog előrejelző és megelőző rendszer, melyet európai uniós pályázat elérése céljából Kecskemét és Belgrád városokra dolgozott ki a cég a Wigner Kutató Intézettel és a BME Közlekedésmérnöki karral közösen. Tan Attila elmondta, hogy a fejlesztések iránt az Arab és Ázsiai területekről is érdeklődés van, ezért nagyon fontos, hogy mihamarabb megvalósulhasson egy hazai városban működő irányítási rendszer.

A másik jelentős fejlesztés alatti rendszer a városi csapadékvizek kezelését és irányítását végzi, melyet 2017-ben szintén EU-forrás elnyerése céljából, több szakértő bevonásával dolgozott ki a cég.
A Köztársasági Elnök úr megköszönte a fejlesztések ismertetését és sok sikert kívánt a tevékenységeink előrelépéséhez.

A kiállítás nyitó napján további meglepetés is érte Tan Attilát. Az esti gálán, az idén 25 éves KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége) elnöke, Dr. Ágoston Csaba, a Környezet védelme érdekében tett tevékenységéért elismerésben részesítette a 21 éve működő Akusztika Kft-t. A díj azért is fontos, mert a cég az elmúlt 2-3 évben teljes szemléletváltáson és erre épülő üzletpolitikai irányelv átformáláson ment át. A díj pedig a szakma által jelzés arra, hogy az Akusztika Mérnöki Iroda Kft a hazai környezetvédelem jelentős része, mely képes új eszmét hozni és ezzel új irányt mutatni az azonos úton haladóknak.

Baja, 2017-11-13
Tan Attila

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!