Jelenlegi hely

Környezetvédelmi adatszolgáltatás

A legfontosabb aktuális adatszolgáltatási határidők!

2016. március 1-ig
HIR bevallás
2016. március 31-ig
LAL és LM bevallások
2016. március 31-ig
FAVI – FEVISZ bevallások

Környezetvédelmi adatszolgáltatási kötelezettség

Cégünk vállalja meglévő, vagy leendő ügyfeleinek környezetvédelmi adatszolgáltatási kötelezettségeinek teljesítését állandó megbízási szerződés, vagy eseti vállalkozási szerződés keretein belül. Ezen adatok minden esetben csak akkreditált mérőszervezetek által mért eredményeken, illetve szakértői műszaki számításokon alapulhatnak.

Újdonság!

Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer

Az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer, vagy röviden OKIR egy olyan központi adatbázis melyet a Földművelésügyi Minisztérium üzemeltet. Célja, hogy a környezet terhelésével és a környezet állapotával kapcsolatban minden adat egy helyen elérhető legyen. Ebbe az adatbázisba csak és kizárólag a már jól ismert ÁNYK keretprogrammal lehet adatokat beküldeni.

Önellenőrzés

A hazai - valamint az EU-s - jogszabályi előírások a gyártók, szolgáltatók azaz gazdálkodó szervezetek számára önellenőrzést határoz meg. Ez azt jelenti, hogy a törvényben meghatározott tevékenységeket végző gazdálkodó szervezeteknek minden évben bejelentési kötelezettségük van a különféle környezeti elemek használatát illetően. Ilyen lehet a levegőterhelés, vízfogyasztás, szennyvíz kibocsátás, stb.

Fontos, hogy ezen bejelentések ugyanolyan súlyú kötelezettségek, mit a gazdasági vonatkozású bevallások, mint például éves mérlegbeszámolók.

Környezetvédelmi bírság

Nem árt tudni, hogy a környezetvédelmi hatóságnak a bírság tekintetében nincs mérlegelési lehetősége, tehát az elmulasztott adatszolgáltatás, illetve azok bizonyos formai hibái esetén a környezetvédelmi bírságot minden esetben ki kell szabni, melynek összege többszöröse a adatszolgáltatási kötelezettség elkészítésébe fektetett energiának, költségének.


Ne kockáztasson előzze meg a bírságot! Készítse, vagy készíttesse el időben a különböző környezetvédelmi adatszolgáltatásokat.

Cégünk vállalja meglévő, vagy leendő ügyfeleinek környezetvédelmi adatszolgáltatási kötelezettségeinek teljesítését állandó megbízási szerződés, vagy eseti vállalkozási szerződés keretein belül.

Csatlakozzon Ön is elégedett ügyfeleink közé!

Beszéljen egy szakértővel, keresse kollégánkat!: 

Rólunk mondták

Maximálisan rugalmas, korrekt, vevőközpontú vállalkozás, megfelelően magas fokú szakmai tudással.

Gyivicsán Gabriella
Szeplast Zrt. - Szeged
Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!