Jelenlegi hely

Levegőtisztaság-védelmi emisszió mérések

Levegőtisztaság-védelmi mérés

A cég komoly tapasztalatokkal rendelkező mérnökeivel, technikusaival és az előírásoknak megfelelő laboratóriumi háttérrel levegőtisztaság-védelmi mérések, valamint az alábbi akkreditált mérések és mintavételezések elvégzésére jogosult a Nemzeti Akkreditáló Testület NAH-1417/2017. számú határozata alapján.

Légszennyező pontforrások mérése:

szabványos mérőhely - emisszió

Emisszió mérés mérőbusszal

Ezeket a méréseket és mintavételeket a feladat súlyától függően emissziós mérőbusszal letelepülve, vagy mobilan személyautóval végzik a Kft. munkatársai.

levegőtisztaság-védelmi mérőbusz

A mérőbuszba beépített mérőrendszerrel mérik a füstgáz és szilárd komponenseket, de lehetőség van a mérőrendszerek pontforrásokhoz történő kitelepítésére is. Mivel az állandó hőmérséklet feltétele a mérésnek, a mérőbusz klimatizált, a mintavételi csövek bevezetése és az áramellátás a busz hátsó ajtajába beépített szekrény segítségével megoldott.

A mérőbusz állandó tartozéka a nullázó- és a hitelesített kalibráló gázkeverék, amivel biztosítjuk a méréseink jóságát a mérőrendszer pontosság ellenőrzésével.
A mérőbuszunk eredményesen vesz részt a kétévente megrendezésre kerülő összehasonlító mérésen, de alkalmanként önállóan is szervezünk ilyeneket. A mérőműszerek évente többpontos kalibráláson vesznek részt a referencia laboratóriumban.

A kürtőben uralkodó fizikai paramétereket szintén kalibrált műszerekkel, nyomásmérőkkel, hőmérővel, nedvességtartalom mérővel határozzuk meg. A mintavételekhez kalibrált mikro-mérőperemmel, vagy hiteles, beépített gázórákkal rendelkezünk.

levegőtisztaság-védelmi mérőbusz

Levegőtisztaság-védelmi bírság

34. § (1) A környezetvédelmi hatóság a levegővédelmi követelményt megsértő természetes és jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet részére, a jogsértő tevékenység megszüntetésére, illetve a mulasztás pótlására való kötelezéssel egyidejűleg, - ha jogszabály másként nem rendelkezik - levegőtisztaság-védelmi bírságot szab ki.

Fenti idézet a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendeletből származik. Ne kockáztasson, bízza szakértőre és elkerülheti, hogy a hatósági határozat Tárgy megjelölése ne tartalmazza a Levegőtisztaság-védelmi bírság kifejezést.

HATÁROZAT

1.000.000,- Ft
azaz "egymillió" forint levegőtisztaság-védelmi bírság megfizetésére kötelezem.

Amennyiben megválaszolatlan kérdései maradtak volna, keresse kollégáinkat bátran, minden elkötelezettség nélkül!

Beszéljen egy szakértővel, keresse kollégánkat!: 

Rólunk mondták

Természetesen mint megbízható szolgáltatót tudom ajánlani!

Sándor Zoltán
Torus Acéltermékgyártó Kft
Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!