Jelenlegi hely

Vízjogi engedélyezési eljárás

Ha Önnek vízjogi engedély kérelmet kell benyújtani, akkor jó helyen jár. Vállaljuk a vízjogi engedélyezési eljárások teljes körű lebonyolítását. A kérelemhez a külön jogszabályban meghatározott mellékleteket - ideértve az engedélyezési terveket (tervdokumentációt) - kell csatolni. Az engedélyek négy fő típusba sorolhatóak, attól függően, hogy a vízhasználat éppen melyik fázisához kapcsolódnak.

1. Elvi vízjogi engedélyezés
vízhasználat, vízi munka, vízi létesítmény tervezéséhez
A vízgazdálkodási cél megvalósítására leginkább alkalmas műszaki megoldásokat, azok feltételeit határozza meg.
2. Vízjogi létesítési engedélyezés
vízi munka elvégzéséhez, vízi létesítmény megépítéséhez, átalakításához, megszüntetéséhez
A vizek áramlási, lefolyási viszonyait, mennyiségét, minőségét, medrét, partját vagy a felszín alatti vizek víztartó képződményeit befolyásoló vagy megváltoztató vízi létesítmény (megépítésére, átalakítására, megszüntetésére) vagy vízi munka elvégzésére szolgál.
3. Vízjogi üzemeltetési engedélyezés
vízi létesítmény használatbavételéhez, üzemeltetéséhez, vízhasználathoz
Az engedélyben meghatározott feltételekkel és az üzemeltetéshez kapcsolódó jogszabályokban, hatósági előírásokban meghatározott kötelezettségek mellett feljogosít a vízi létesítmény használatbavételére és az engedély érvényességi ideje alatt annak üzemeltetésére, a vízhasználat gyakorlására szolgál.
4. Fennmaradási engedélyezés
ha a vízi munka elvégzése, vízi létesítmény megépítése, átalakítása engedély nélkül vagy az engedélytől eltérően történt
Beszerzése kötelező, az engedélyt az építtető (tulajdonos) köteles megszerezni.
Beszéljen egy szakértővel, keresse kollégánkat!: 

Rólunk mondták

Keresve sem találhattam volna megbízhatóbb, rugalmasabb és együttműködőbb szakember csapatot. Készségesek, nagyon jó szakember csapatot ismertem meg cégükben. Gratulálok, sok sikert a továbbiakban.

Mindent köszönök.

Kapinya Krisztina
Környezetvédelmi tanácsadó iroda - Dombóvár
Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!