Jelenlegi hely

Zajmérés

A zajmérés szükségességét törvényi keretek között szabályozzák, ritkább esetben előfordulhat, hogy valaki a saját kíváncsiságát kielégítendően szeretné egy-egy zajforrást megméretni. Azt, hogy éppen milyen zajmérésről beszélünk szintén a végcél határozza meg. Ezeket két fő csoportra oszthatjuk, a környezetvédelmi zajmérés és munkaegészségügyi zajmérés.

Szabványos, helyszíni akkreditált zajmérés

A zajmérést - szaknyelven zajkibocsátás, illetve zajterhelés vizsgálatátot - szabványos helyszíni méréssel, a hatályos 284/2007 (X. 29.) Korm. rendelet, valamint a 93/2007 (XII. 18.) KvVM rendelet, illetve a vonatkozó szabványok előírásai alapján akkreditáltan végezzük.

A fenti rendeletek nem csak a zajmérés szükségességét határozzák meg, hanem az eljárás módját, idejét is. Ezen felül a zajméréshez szükséges eszközöknek - zajmérő készülék - a fajtái is szigorú követelményeknek kell, hogy megfeleljen.

Akkreditált zajmérés

Akkreditált vizsgáló laboratóriumunkban 4 fő zaj- és rezgésvédelmi szakértő dolgozik, akiknek a munkájukat a helyszíni mérésekkor további 3 fő méréstechnikus segíti, így garantált a szakszerű, igény estén az akkreditált zajmérés. 2006. óta a zajméréseket is akkreditáltan végezzük.

Zajszint- és rezgésmérő műszerek

A vizsgálatainkhoz a legmodernebb, hitelesített zaj­szint­mérő műszereket, illetve szoftveres adatfeldolgozó rendszereket alkalmazunk rutinszerűen, melyek a nemzetközi és magyar szabványokra épített műszaki szoftverek is kiegészítenek.

Műszerparkunk a Brüel&Kjaer, illetve a Svantek típusú műszerállományból áll, az egyszerűbb zajmérő műszerektől, az 1. mérési pontosságú, összetett zaj- és rezgés analizátorokig. Műszereink az MKEH (Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal), illetve a Budapesti Műszaki Egyetem Békéssy György Akusztikai Laboratóriuma által hitelesített mérőberendezések, melyek mérnöki pontosságú feladatok ellátására alkalmasak.

Beszéljen egy szakértővel, keresse kollégánkat!: 

Rólunk mondták

Természetesen mint megbízható szolgáltatót tudom ajánlani!

Sándor Zoltán
Torus Acéltermékgyártó Kft
Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!